Stichting Ondernemersfonds Binnenstad Zutphen

De SOBZ, Stichting Ondernemersfonds Binnenstad Zutphen, verzorgt de financiële bijdragen voor activiteiten, evenementen en sfeerverlichting in Zutphen. Tevens draagt de SOBZ bij aan Zutphen Promotie, Binnenstadsmanagement en het Binnenstadsplatform. 

Vrijwel alle ondernemers in de binnenstad van Zutphen vinden promotie van deze prachtige stad en toename van de belangstelling voor Zutphen, ook van bezoekers buiten de stad, belangrijk. Meer bezoekers betekent ook meer levendigheid en gezelligheid in de binnenstad en stijgende omzetten. Om de groei en bloei van de binnenstad te waarborgen, worden allerlei evenementen gehouden en wordt de binnenstad zo gezellig mogelijk ingericht.

Reclamebelasting

In het verleden was niet elke ondernemer bereid bij te dragen aan deze activiteiten, hoewel hij wel profiteert van de voordelen. Om dit te verbeteren is reclamebelasting ingevoerd. Tribuut int deze belasting namens de gemeente. Na aftrek van de perceptiekosten ontvangen de ondernemers dit in de vorm van een subsidie om promotionele activiteiten deels te financieren. Het geld wordt aangewend om de binnenstad in de breedste zin te promoten. Dit wordt gedaan door subsidie te verstrekken aan evenementen, het Binnenstadsplatform Zutphen en het Binnenstadsmanagement Zutphen.

Van, voor en door ondernemers

Om de inning en de besteding van het geld goed te laten verlopen is de Stichting Ondernemersfonds Binnenstad Zutphen opgericht. Deze stichting werkt nauw samen met de gemeente, Zutphen Promotie, Binnenstadsmanagement en de winkeliersvereniging(Stichting Binnenstadsplatform Zutphen).
De vastomlijnde prestatieafspraken staan in deze overeenkomst tussen de gemeente Zutphen en de SOBZ. Het is een transparant en controleerbaar systeem “van, voor en door ondernemers”.

Lees verder op deze website hoe de stichting werkt, wat de doelstellingen zijn, welke criteria gelden om in aanmerking te komen voor een bijdrage en hoe de aanvraag ingediend kan worden.