Stichting Ondernemersfonds Binnenstad Zutphen

Bijdrage aanvragen

Bijdrage aanvragen

Financiën SOBZ

Financiën SOBZ

Over de SOBZ

Over de SOBZ

Contact

Contact

De SOBZ, Stichting Ondernemersfonds Binnenstad Zutphen, verzorgt de financiële bijdragen voor activiteiten, evenementen en sfeerverlichting in Zutphen. Tevens draagt de SOBZ bij aan Zutphen Promotie, Binnenstadsmanagement en het Binnenstadsplatform. 

Vrijwel alle ondernemers in de binnenstad van Zutphen vinden promotie van deze prachtige stad en toename van de belangstelling voor Zutphen, ook van bezoekers buiten de stad, belangrijk. Meer bezoekers betekent ook meer levendigheid en gezelligheid in de binnenstad en stijgende omzetten. Om de groei en bloei van de binnenstad te waarborgen, worden allerlei evenementen gehouden en wordt de binnenstad zo gezellig mogelijk ingericht.

Ontvangen subsidie

In het verleden was niet elke ondernemer bereid bij te dragen aan deze activiteiten, hoewel hij wel profiteert van de voordelen. Om dit te verbeteren werd reclamebelasting ingevoerd. Sinds 2019 is de reclamebelasting afgeschaft en dragen ondernemers bij middels een verhoging van de OZB niet woningen. De SOBZ ontvangt de opgehaalde gelden van de ondernemers via een gemeentelijke subsidie om promotionele activiteiten deels te financieren. Het geld wordt aangewend om de binnenstad in de breedste zin te promoten. Dit wordt gedaan door subsidie te verstrekken aan evenementen, het Binnenstadsplatform Zutphen en het Binnenstadsmanagement Zutphen.

Van, voor en door ondernemers

Om de inning en de besteding van het geld goed te laten verlopen is de Stichting Ondernemersfonds Binnenstad Zutphen opgericht. Deze stichting werkt nauw samen met de gemeente, Zutphen Promotie, Binnenstadsmanagement en de winkeliersvereniging(Stichting Binnenstadsplatform Zutphen).